Terug naar ons verhaal

"Ik vind het mooi als ik bij de studenten de juiste snaar raak. Als ik merk dat ik ze motiveer en inspireer."

- Jan, docent ICT & Technology

Ik houd me bezig met embedded systems en communicatie. Ik heb hiervoor carrière gemaakt in het bedrijfsleven, van software-engineer tot systeemarchitect en ik ben docent geworden omdat altijd al bezig was om mijn kennis en ideeën te delen met de technische gemeenschap. Toen ik met Fontys in contact kwam, bleek dat te zijn waar hun ICT-studie nu juist om draait.

Ik moest wel even wennen, bijvoorbeeld aan de vakanties. Het zijn er meer dan in bedrijfsleven, maar het werk ertussendoor is wel intensiever. En aan het ‘lesgeven’. Ik dacht dat ik dat wel even zou doen, maar ik moest nog veel leren. Gelukkig gaat me dat goed af. Ik vind het mooi als ik bij de studenten de juiste snaar raak en ik ze gemotiveerd en geïnspireerd zie worden. Daar neem ik graag de tijd voor en die krijg ik ook.

Ik werk meer met studenten samen dan dat ik echt lesgeef, want zij houden mij ook bij de les. Zo krijg ik nog wel eens een vraag die verder gaat dan mijn kennis. Dan duik ik samen met hen in Youtube en zoeken we een expert die het helder kan uitleggen. Zo leren we samen bijna iedere dag iets nieuws.

Jan

Docent ICT & Technology

quote icon left

"Ik vind het mooi als ik bij de studenten de juiste snaar raak. Als ik merk dat ik ze motiveer en inspireer."

quote icon right