Terug naar ons verhaal

"Ik miste interactie met mensen. Hier ben ik omringd door jonge mensen die echt willen leren."

- Wilrik, docent ICT & Software

Ik ben Wilrik en ik geef les in programmeer- en databasevakken in het startsemester. Hiervoor werkte ik voor een detacheerder en heb ik heel veel bedrijven gezien en ervaren.

Ik koos voor Fontys omdat ik echte interactie met mensen miste. Hier ben ik omringd door jonge mensen die echt willen leren, met wie ik mag samenwerken. Ik probeer ze te inspireren en te motiveren. Ik leer hen wat ik weet en laat me graag verrassen door hun vragen, interesses en ontdekkingen.  Zo worden we beter van elkaar. Dat is toch wat anders dan tijdelijke collega’s, de hele dag vergaderen of achter een scherm plakken.

Er zijn best veel aannames en vooroordelen over docenten, ook als ze uit de praktijk komen. Misschien juist als ze daaruit komen. Dan zouden het de zwaksten van de kudde zijn. Dat is echt onzin. Als ik om me heen kijk, zie ik eigenlijk alleen maar mensen met wie ik heel graag bij bedrijven had gewerkt. Ook het ouderwetse beeld van voor de klas staan en maar vertellen, zal je hier niet tegenkomen.

Nee, sterker nog: ik werk er veel mee samen. Hier krijgen vakmensen de vrijheid om kennis te delen en zichzelf te blijven ontwikkelen dankzij projecten en onderzoeken. We werken samen met o.a. bedrijven aan echt innovatieve ontwikkelingen. Bijvoorbeeld rond AI, machine learning of Blockchain Technology.

We richten ons op wat de studenten nodig hebben en stimuleren elkaar. Ik leef echt op als ik van een collega-docent hoor dat een student veel van me geleerd heeft. Dat motiveert en inspireert me.

Wilrik

Docent ICT & Software

quote icon left

"Ik miste interactie met mensen. Hier ben ik omringd door jonge mensen die echt willen leren."

quote icon right