Terug naar ons verhaal

"Hiervoor was ik developer en teamleider bij ASML. Maar ik koos voor werken met techniek en mensen."

- Karin, docent ICT & Technology

Daarvoor werkte ik voor ASML als developer en teamleider. Ik koos voor een baan bij Fontys om met techniek en met mensen te kunnen werken. En om de afwisseling, want ik geef nu les in netwerktechnologie, wiskunde en design patterns. Ik ga met studenten samen naar het buitenland. Daar doen ze kennis op, maar ze bouwen er ook vooral aan hun netwerk. Als toekomstige professional.

Het is een baan met drukte en rustmomenten en weinig ertussen in. Het is echt niet dat luie lerarenbestaan waarover sommige mensen zo laatdunkend doen. Gelukkig kun je af en toe uitslapen. Je moet wel houden van die  afwisseling, want echt 9-5 is het ook niet.

Toen ik nog werkte en Fontys studenten ontmoette, vond ik ze al zelfstandig. Toen ik hier kwam werken, zag ik het enorme verschil tussen eerste en vijfde semester studenten. Wat een vooruitgang! De vijfde semesterstudenten hebben al voor en met bedrijven gewerkt en zij zijn een stuk volwassener. Dan begrijp je hoe waardevol het is dat een opleiding ook naar buiten kijkt en de samenwerking aangaat en de innovatie oppakt samen met bedrijven.

Samen met mijn studenten doe ik veel en vooral praktijkgericht onderzoek. Met resultaten waar wij of andere groepen echt iets aan hebben. Ik loop aan het eind van de dag met een glimlach naar buiten als ik mijn enthousiasme over een onderwerp heb kunnen overbrengen.

Karin

Docent ICT & Technology

quote icon left

"Hiervoor was ik developer en teamleider bij ASML. Maar ik koos voor werken met techniek en mensen."

quote icon right