Terug naar ons verhaal

"Ik ging van MBO naar HBO omdat de vraagstukken veel uitdagender zijn en de studenten verder kijken."

- Pascal, docent ICT & Technology

Klopt. Ik heb de overstap gemaakt van MBO naar HBO omdat de vraagstukken veel uitdagender zijn en de studenten verder kijken. Al in het eerste jaar heb ik samen met hen bijvoorbeeld geautomatiseerde pannenkoekenbakkers, bezorgrobots en wiegschommel-robots gemaakt. Echt gave dingen, buiten comfort zones en gebaande paden.

Het voelt meer alsof je werkt in een bedrijf. Net zoals mijn collega’s hoor ik nog wel eens vooroordelen over korte dagen en lange vakanties. Kletskoek. Als er een project is met potentie, kan alles. Dan helpen andere docenten en studenten je ermee.

Vooral de variatie in mijn baan bevestigt me keer op keer in mijn keuze om hier te komen. Verschillende onderwerpen en andere manieren om kennis over te dragen en te delen, want ik leer ook weer van mijn studenten. 

Het mooiste wat mij als docent kan overkomen is een student die na een tijdje zegt: “Ik dacht dat ik dit vak maar saai zou vinden, maar dit was een toffe dag en we hebben mooie dingen gemaakt.” Daar doe ik het voor. En niet voor de vrije dagen ;-)

Pascal

Docent ICT & Technology

quote icon left

"Ik ging van MBO naar HBO omdat de vraagstukken veel uitdagender zijn en de studenten verder kijken."

quote icon right