Terug naar ons verhaal

"Docenten zijn een bron van inspiratie en motivatie."

Sonya en Melis (Internationale studenten) vertellen over het studeren bij Fontys ICT en hoe docenten bijdragen aan hun ontwikkeling.

Sonya & Melis

Ik heb net mijn eerste stage afgerond. Het was een compleet nieuwe ervaring voor me omdat ik nog nooit gewerkt heb. Nu werk ik er parttime en ik ben bezig met nieuwe projecten op school.

Zij geven je de richtlijn en ze zijn er voor je als je vragen hebt of feedback wilt. Een stage doet een beroep op je aanpassingsvermogen en de docenten moedigen je daarbij aan.

Onze docenten geven ons goede uitgangspunten met hun kennis over de onderwerpen. Ze wijzen ons in de juiste richting en wij gaan vervolgens op onze manier aan het werk. Maar zij zijn er altijd om ons te helpen.

Ik geloof dat we ons moeten richten op technologie die is gemaakt voor mensen. Uitvindingen en tools die de kwaliteit van leven voor iedereen verhogen.

Je moet open staan voor nieuwe ideeën, omgevingen en ontwikkelingen. En input van andere groepen, disciplines en professionals accepteren. Je moet kennis kunnen delen.

Jazeker, ze hebben me echt geleerd om open te staan voor nieuwe omgevingen, kennis en mensen. Zo geven ze je ook les, dus het is makkelijk om mee te gaan met verschillende mentaliteiten.

Met instelling en hun benaderbaarheid. Ze nemen je serieus, ze luisteren en ze helpen je zonder je hand vast te houden. Ze zien ons echt als een nieuwe generatie ICT’ers: NEW GEN ICT.

Sonya

Student

quote icon left

Onze docenten halen het beste in ons naar boven. Ook als we wat meer tijd nodig hebben om iets nieuws te leren.

quote icon right

Ik volg nu colleges op de universiteit en ik werk parttime als developer.

Ze bieden een helpende hand, ze moedigen je aan buiten de gebaande paden te denken, ze geven je feedback en ze komen met ideeën. Als jij een nieuw idee hebt voor een project, leiden zij je naar de middelen en mensen die je nodig kunt hebben.

Nee, we krijgen lessen waarin de docenten ons het theoretische deel uitleggen en dan moeten wij die kennis gaan toepassen in praktische opdrachten.

Een van onze docentes heeft net zelf haar Bachelor gehaald en is meteen aan de slag gegaan als docent Zij geeft mij echt het gevoel dat alles mogelijk is, hoe jong je ook bent. Ze is heel gedreven en enthousiast.

Normaal gesproken leert een docent je iets en stelt er dan vragen over. Wij mogen altijd onze visies en ideeën aan hen voorleggen. Zij geven ons dan feedback en helpen ons om die ideeën uit te werken en te verbeteren. Ze oordelen niet. Sterker nog: ze helpen.

Hoe vaker je ze ziet, bijvoorbeeld tijdens evenementen, hoe persoonlijker en leuker de relatie wordt. Zij blijven natuurlijk altijd de experts, maar ze zorgen er ook wel voor dat je je niet lang een newbie blijft voelen.

Om open te staan voor nieuwe ideeën en technologieën. Om groot te denken en je niet tegen te laten houden door wat je nog niet weet. Je komt er al snel achter dat de docenten je zien en behandelen als de volgende generatie ICT’ers, als NEW GEN ICT. Zodra je hier klaar bent, heb je niet alleen de harde, maar ook de softe skills.

Omdat je daardoor sneller nieuwe technologieën onder de knie hebt, je sneller nieuwe kennis en skills opdoet en dat met minder moeite dan anderen. En dat is een groot voordeel in je zoektocht naar die ene perfecte job.

Ik werk nu met AI en het ziet eruit alsof dat heel veel aandacht krijgt op dit moment. Data Science vind ik minder interessant, maar de nieuwsgierigheid van collega’s die er mee werken, is wel interessant.

Melis

Student

quote icon left

Voor mij zijn docenten een bron van inspiratie en motivatie. Zij geven mij het vertrouwen om dingen te doen die ik eerst voor onmogelijk hield.

quote icon right